Un deputat din partea Blocului socialiștilor și comuniștilor se va alătura membrilor Biroului permanent al Parlamentului

Autor: , in Politic / 6 august, 2021, 14:44

A fost majorat numărul de membri ai Biroului permanent al Parlamentului cu un deputat. Constantin Starîș din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a fost inclus în componența acestuia.

Vineri, 6 august, deputații au votat pentru ca Constantin Starîș să fie inclus în lista membrilor Biroului permanent al Parlamentului.

Astfel, Biroul permanent al Parlamentului va avea 13 membri, nu 12.

Biroul permanent al Parlamentului a fost constituit pe 29 iulie.

Amintim că, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat în ședința de joi, 5 august, cu votul unanim al membrilor săi, raportul la un proiect de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Parlamentului privind componența numerică și nominală a Biroului permanent al Parlamentului.

Astfel, în legislatura a XI-a, componența numerică a Biroului permanent va constitui 13 membri, în loc de 12.

Din el fac parte, din oficiu, președintele Parlamentului – Igor Grosu, vicepreședinții Parlamentului – Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea.

Din partea Fracțiunii PAS din Biroul permanent fac parte Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vladimir Bolea, Dan Perciun; Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Constantin Starîș; Fracțiunii Partidului ”Șor” – Denis Ulanov.

Biroul permanent al Parlamentului este organul de lucru al Legislativului și se formează, ținându-se cont de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X