Cavcaliuc confirmă că se află la Londra: „Îmi desfășor activitatea profesională. Am informat oficial organele din Republica Moldova”

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 august, 2021, 10:37

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, anunțat în căutare în dosarul „verde de briliant”, a confirmat că se află la Londra.

Cavcaliuc susține că are planificate mai multe deplasări legate de activitatea profesională și în alte țări ale lumii, dar și că a informat oficial organele din Republica Moldova despre acest lucru.

„Da, confirm că sunt în Londra, aici îmi desfășor la moment activitatea profesională în compania internațională unde activez de peste 2 ani. Despre acest lucru am informat oficial organele din Republica Moldova. Am planificate mai multe deplasări legate de activitatea profesională și în alte țări ale lumii și, despre acest lucru, am informat anterior. Rog, să-mi fie respectat dreptul la viața privată și prezumția nevinovăției lăsând la o parte jocurile politice și insinuările”, a scris Cavcaliuc pe Facebook.

Gheorghe Cavcaliuc susține că „dosarul verde de briliat” este unul instrumentat la comandă. Reacția vine după ce Procuratura raionului Sîngerei a dispus anunțarea acestuia în căutare, iar alți patru membrii ai formațiunii au fost trimiși în judecată.

Potrivit materialelor, pe 9 iulie curent, Cavcaliuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunțarea acestuia în căutare.

El este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Acțiunile au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Vezi și: Cazul „verde de briliant”: Cavcaliuc este anunțat în căutare, iar patru membri PACE – trimiși în judecată

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X