„Mulțumim pentru sentimentul de mândrie”. Mesajul Maiei Sandu, după ce Serghei Tarnovschi a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Autor: , in Politic / Sport / 7 august, 2021, 15:37

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare și de mulțumire, după ce canotorul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Ziua de sâmbătă ne-a adus o veste foarte bună de la Tokyo – canotorul Serghei Tarnovschi a câștigat bronzul în cursa de canoe 1000 de metri. Astfel, Republica Moldova obține prima medalie la acest turneu olimpic. Rezultatul sportivului nostru este încununarea unui parcurs de succes de mai mulți ani, Serghei având în palmares medalii de aur, argint și bronz, obținute la diverse campionate europene și internaționale. Această victorie este și dovada faptului că adevăratele culmi pot fi cucerite prin muncă și perseverență”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a mulțumit pentru sentimentul de mândrie.

„Dragă Serghei, felicitări și mulțumim pentru sentimentul de mândrie, pe care azi o țară întreagă îl trăiește datorită acestei victorii! Sunt convinsă că în viitor vor exista încă multe medalii, iar performanța de la Tokyo va inspira alte zeci de băieți și fete să pună mâna pe vâsle. Le felicit și pe membrele echipajului de canoe dublu, Maria Olărașu și Daniela Cociu. Fiind la prima participare într-un turneu olimpic, ele au reușit să intre în finala probei de 500 de metri și au ocupat poziția a șaptea, înregistrând cea mai bună evoluție la canoe feminin din istoria sportului național”, a conchis Maia Sandu.

Serghei Tarnovschi a parcurs distanța de 1.000 de metri în 4:06.069.

Vezi și: Medalie pentru R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Primele declarații ale lui Serghei Tarnovschi, după ce a cucerit medalia de bronz

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X