Natalia Gavrilița, întrevedere cu Peter Michalko: „Am discutat despre asistența macrofinanciară în valoare de 50 milioane de euro și despre actualizarea Agendei Acordului de Asociere”

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 august, 2021, 14:44

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut sâmbătă, 7 august, o întrevedere cu șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Cei doi oficiali au discutat despre acțiunile planificate ale Guvernului pentru accesarea celei de-a doua tranșe de asistență macrofinanciară în valoare de 50 milioane de euro, dar și despre actualizarea Agendei Acordului de Asociere.

Gavrilița i-a mulțumit lui Michalko pentru promovarea valorilor europene în țara noastră și pentru sprijinul oferit prin intermediul numeroaselor proiecte de dezvoltare care se desfășoară acum în Moldova.

„Astăzi am avut o întrevedere cu Domnul Ambasador Michalko, în cadrul căreia i-am mulțumit pentru promovarea valorilor europene în țara noastră și pentru sprijinul continuu oferit prin intermediul numeroaselor proiecte de dezvoltare care se desfășoară acum în Moldova. Am discutat cu Domnul Ambasador despre acțiunile planificate ale Guvernului pentru accesarea celei de-a doua tranșe de asistență macrofinanciară în valoare de 50 milioane de euro, astfel ca acești bani să ajungă în bugetul statului deja la sfârșitul lunii septembrie. De asemenea, am discutat despre actualizarea Agendei Acordului de Asociere”, a anunțat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Echipa guvernamentală a candidatei desemnate la funcția de premier, Natalia Gavrilițița, a primit vot de încredere din partea Parlamentului, după prezentarea programului de activitate şi a listei Guvernului. Ulterior, membrii noului Executiv au depus jurământul la Președinție.

La scurt timp, președinta Maia Sandu a semnat decretul de numire a Guvernului condus de Natalia Gavrilița.

La acest subiect: ULTIMA ORĂ! Guvernul Gavrilița a primit votul de încredere al Parlamentului

Discursul integral al Nataliei Gavrilița la tribuna Parlamentului

Membrii Guvernului Gavrilița depun jurământul la Președinție (LIVE)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X