Platon anunță că vrea să rezolve problemele diasporei din Regatul Unit: Voi organiza întâlniri la Northampton

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 august, 2021, 09:02

Controversatul afacerist Veaceslav Platon, fugar la Londra, anunță că îl preocupă problemele moldovenilor aflați la muncă în Marea Britanie și că preconizează întâlniri cu aceștia.

La două zile după ce presa a relatat că se află la Londra, fiind surprins în zona Belgravia, cea mai luxoasă din capitala britanică, Platon a scris o postare pe Facebook în care confirmă că este acolo și că este asaltat cu mesaje de la alți moldovenți stabiliți în Regatul Unit, pe care a horărât să-i ajute.

„Nu i-am cunoscut înainte și mi-a fost interesant să comunic cu ei, să văd cum trăiesc, ce reguli au, cu ce greutăţi se confruntă. Am avut câteva întâlniri şi am aflat multe despre situația lor. Există probleme cu legislaţia privind migraţia, de ordin fiscal, dar cea mai mare problemă este lipsa locurilor de muncă bine plătite. O problemă aparte o reprezintă locuinţele pentru care moldovenii cheltuie majoritatea banilor pe care îi câștigă. Voi studia aceste probleme şi mă voi strădui să vin cu soluţii excelente. Probabil, voi organiza câteva întâlniri cu diaspora. Mai ale în Northampton. Este un orăşel din apropierea Londrei, unde ai noştru locuiesc compact. Vreau să le simt pulsul”, a scris Platon, îndemnându-i pe aceștia să-l contacteze.

Procurorii au cerut săptămâna trecută arestarea lui Platon, după ce acesta nu s-a prezentat în ședințele de judecată în dosarul de escrocherie la compania Moldasig și tentativă de mituire a angajaţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Instanța i-a acordat lui Platon un termen de 10 zile pentru a se întoarce în țară. Dacă nu o va face, va fi anunțat în căutare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X