(VIDEO) Gavrilița, primul îndemn pentru colegii din Guvern: În primele luni sarcina e să fiți pe jumătate miniștri, pe jumătate procurori

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 august, 2021, 16:49

„Mesajul este simplu: cei care fură – dați afară, cei care lucrează – promovați și apreciați”. Afirmația îi aparține prim-ministrei Natalai Gavrilița, și a fost făcută astăzi, în cadrul primei ședinței a Guvernului condus de ea.

„În primele luni de activitate sarcina dumneavoastră e să fiți pe jumătate miniștri, pe jumătate procurori. Pe mine și pe cetățeni ne interesează care sunt schemele prin care au fost delapidate sume din ministerele voastre și instituțiile subordonate. Vă rog mult să verificați toate contractele de achiziții din ultima perioadă și să ne informați care au fost firmele abonate la achiziții, care achiziții vi se par dubioase fie la etapa concursului, fie privind prețul sau serviciile prestate. Mă interesează cine sunt oamenii din ministere care au intermediat sau beneficiat de pe urma schemelor de delapidare.

Avem nevoie de acest efort în primul rând ca să oprim abuzurile și irosirea banilor publici și să înțelegem cum putem înlătura rețelele care parazitează pe spatele bugetului. În al doilea rând, pentru a transmite organelor abilitate informațiile despre ilegalități, corupție și abuz de putere”, a declarat Gavrilița la începutul ședinței.

„Vin vremurile bune pentru funcționarii care lucrează”

„Vreau să transmit un mesaj clar pentru funcționari: vin vremurile bune pentru funcționarii care lucrează și nu pentru cei care fură. Vin oportunități mari de promovare în funcție pentru oameni cinstiți și dedicați domeniului în care lucrează. Vor fi apreciați și promovați pentru eforturile oneste în beneficiul oamenilor”, a spus prim-ministra, menționând că procesul de numire în funcții va fi bazat, cepând de astăzi, pe meritocrație.

„Să ne asigurăm că munca în serviciul public recapătă demnitatea și prestigiul de care e nevoie în orice stat prosper”, a adăugat ea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X