(VIDEO) Lukașenko anunță că va pleca „foarte curând” din funcția de președinte

Autor: , in Actualitate / Externe / 9 august, 2021, 14:36

Președintele belarus Alexandr Lukașenko susține că va pleca „foarte curând” din funcția de președinte, dar că nu trebuie să se „ghicească” la capitolul acesta.

Luni, în cadrul unei conferințe de presă cu participarea jurnaliștilor străini, la un an de la controversatele alegeri prezidenţiale din 9 august 2020, suspectate de opoziţie şi Occident că au fost fraudate pe scară largă, întrebat când va pleca din funcție, Lukașenko a răspuns: „Nu trebuie de ghicit când va pleca Lukașenko. Foarte curând”.

El a mai spus că asta întotdeauna se gândește la acest aspect, dar și că poporul belarus ar trebui să înțeleagă și să aleagă un alt președinte care să fie pe măsura așteptărilor.

Se întâmplă după ce luni Lukașenko a fost amenințat cu noi sancțiuni din partea Uniunii Europene.

„UE este pregătită să ia în considerare noi măsuri în contextul dispreţului ostentativ al regimului de la Minsk faţă de angajamentele internaţionale asumate”, a declarat duminică şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Prin „aterizarea forţată şi ilegală” a unui zbor Ryanair în luna mai şi instrumentalizarea migranţilor în scopuri politice, regimul „a sfidat şi mai mult normele internaţionale”, a adăugat Borrell, făcând aluzie, între altele, la cei peste 2.000 de migranţi ilegali înregistraţi la frontiera între Lituania, ţară membră a UE, şi Belarus, doar în luna iulie.

Lukașenko se află la conducerea țării din anul 1994.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X