Gavrilița, discuție cu Cîțu. La Chișinău urmează să aibă loc o ședință comună a Guvernelor R. Moldova și României

Autor: , in Actualitate / Politic / 10 august, 2021, 09:22

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică luni seara, 9 august, cu premierul României, Florin Cîțu. Anunțul a fost făcut de Executiv printr-o notă informativă, în care menționează că, în urma discuțiilor purtate, cei doi premieri au convenit ca la Chișinău va fi organizată o ședință comună a Guvernelor Republicii Moldova și România.

Natalia Gavrilița i-a mulțumit omologului său pentru mesajul de felicitare și de susținere exprimat în ziua învestirii noului Guvern.

Totodată, Natalia Gavrilița a mulțumit guvernului României pentru suportul acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru donațiile de motorină, vaccinuri anti-COVID, echipamente dar, mai ales, pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

„Cei doi premieri au agreat demararea pregătirii unei ședințe comune de guvern la Chișinău. O altă temă abordată a fost reluarea și extinderea acordului interguvernamental pentru asistență tehnică nerambursabilă. Părțile au agreat crearea unui grup de lucru la nivel tehnic pentru pregătirea acordului”, se menționează în nota informativă a Guvernului.

Potrivit aceleiași note, Florin Cîțu și-a exprimat tot suportul pentru noul Guvern de la Chișinău prin dispunerea de a începe imediat lucrul pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X