Gavrilița, întrebată dacă Stoianoglo urmează a fi demis: Procurorul general operează cu asigurări. Nu putem permite asemenea lucruri

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 10 august, 2021, 10:22

Prim-ministra Natalia Gavrilița sugerează că procurorul general Alexandr Stoianoglo riscă să-și piardă funcția, făcând referire la anumite decizii și acțiuni care spune că sunt inacceptabile, spre exemplu faptul că mai multe persoane controversate au fost lăsate să fugă peste hotarele țării. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la ProTV Chișinău.

„Noi avem opinia cetățenilor. Cetățenii nu înțeleg cum un procuror poate activa doi ani de zile și să nu fie nimeni pedepsit, dimpotrivă, să fie eliberați criminalii din închisoare și să plece unul câte unul în țări străine. Noi avem mandatul de la cetățeni să modificăm felul în care acționează Procuratura. Vom merge cu modificări de legi, cu pași pentru a evalua. Nu este atât de ușor, dar noi vom munci în acest sens, ne vom asigura că există nu doar independență dar și responsabilitate. Nu putem continua să trăim în această minciună că sistemul judecătoresc este independent, că sistemul procurorilor este independent. Independent de ce? De lege, de justiție, de oameni? Această independență presupune o mare responsabilitate în fața oamenilor. Ei au spus foarte clar că vor o schimbare, pentru că nu mai pot de atâta nedreptate”, a declarat Gavrilița.

Fiind întrebată dacă procurorul general va fi schimbat, prim-ministra Natalia Gavrilița a răspuns: „Vom munci pentru ca Procuratura să funcționeze în interesul oamenilor. Cum s-a întâmplat că au plecat? De ce i s-a permis să plece, procurorul general operează cu asigurări. Deci, nu putem permite asemenea lucruri”.

„Nu există justiție în această țară, se face dreptate celui care plătește mai mult, iar decizile judecătorești se vând ca cartofii la piață. Nu mai poate fi tolerată această situație. S-a ajuns la un nivel când nedreptatea ajunge în casa fiecărui om. Toata lumea geme de atâta nedreptate.Trebuie să luăm măsuri extraordinare pentru a curăți sistemul de justiție”, a conchis Gavrilița.

Amintim că, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, anunțat în căutare în dosarul „verde de briliant”, a confirmat că se află la Londra.

Cavcaliuc susține că are planificate mai multe deplasări legate de activitatea profesională și în alte țări ale lumii, dar și că a informat oficial organele din Republica Moldova despre acest lucru.

La două zile după ce presa a relatat că se află la Londra, fiind surprins în zona Belgravia, cea mai luxoasă din capitala britanică, Veaceslav Platon a scris o postare pe Facebook în care confirmă că este acolo și că este asaltat cu mesaje de la alți moldovenți stabiliți în Regatul Unit, pe care a horărât să-i ajute.

Procurorul general poate fi demis din funcţie de către preşedintele Republicii Moldoa, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, în condiţiile legii, pentru motie obiective şi în temeiul unei proceduri transparente.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X