Grosu a avut o întrevedere cu Vasnețov. Ambasadorul rus la Chișinău spera că colaborarea dintre instituțiile legislative va continua

Autor: , in Politic / 10 august, 2021, 17:44

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut marți, 10 august, o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Diplomatul a exprimat încrederea că colaborarea dintre instituțiile legislative ale celor două state va continua.

Oficialul rus a transmis șefului Legislativului scrisoarea de felicitare cu ocazia alegerii în funcția de președinte al Parlamentului, adresată de președintele Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, Valentina Matvienko.

Ambasadorul a exprimat încrederea că colaborarea dintre instituțiile legislative ale celor două state, precum și pe platforma interparlamentară internațională va continua în spiritul edificării unor relații constructive și pragmatice.

Igor Grosu a mulțumit pentru felicitările adresate și a asigurat ambasadorul Federației Ruse că va încuraja dialogul interparlamentar moldo-rus.

„Voi fi deschis pentru comunicare pe toate temele de interes reciproc, în mod special cele ce vizează cetățenii Republicii Moldova aflați în Federația Rusă”, a subliniat Grosu.

Igor Grosu este noul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, după ce a fost votat de către 64 din cei 101 deputați aleși.

Pe lângă voturile din Partidul Acțiune și Solidaritate, Grosu a fost susținut și de către cei din Partidul ȘOR. Fracțiunea socialiștilor și comuniștilor a boicotat procedura de vot.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X