Maia Sandu, declarații după ședința Consiliului Suprem de Securitate (LIVE)

Autor: , in Actualitate / Social / 10 august, 2021, 13:33

Marți, 10 august, a fost convocat în ședință Consiliul Suprem de Securitate (CSS). Pe agendă a fost inclus un singur subiect. La ședința CSS a fost examinată situaţia privind măsurile întreprinse de către organele abilitate referitor la prevenirea riscului eschivării persoanele acuzate de la răspunderea penală în cazurile de corupţie mare. Au fost audiate instituțiile relevante în acest context.

„Procuratura este în vacanță, și la propriu și la figurat. Am invitat reprezentanți de la Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), dar a venit doar un reprezentant de la Procuratura Generală (…) O altă grupare criminală ar putea pleca din țară. Am încercat să aflăm de la Procuratură ce fac pentru ca persoanele implicate în corupții mari să nu plece din țară. Membrii Procuraturii spun că procedurile sunt de vină. În cazul reținerilor unor profesori, procedurile nu sunt impediment, dar în cazul unor hoți – procedurile sunt de vină. E îngrijorător”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a mai spus că „a fost decizia procurorilor de la Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), de a nu confisca calculatoarele care au fost găsite într-o casă de locuit din Chișinău, în timpul perchezițiilor pe problema filării ilegale a unor judecători”.

„Un detaliu aflat astăzi în cadrul şedinţei CSS s-a referit la calculatoarele despre care se discută în societate. Am aflat că a fost decizia PCCOCS să nu confişte calculatoarele care au fost găsite la momentul investigării grupării care fila un judecător. Respectiv, decizia procurorilor PCCOCS a fost să sechestreze doar două telefoane. În acelaşi timp, PCCOCS a decis că calculatoarele depistate la locul crimei nu trebuie să fie sechestrate, spunând că ele nu au treabă cu obiectul investigaţiei, înainte să se documenteze despre ce este în aceste calculatoare”, a mai spus Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că e nevoie de o evaluare a fiecărei Procuraturi în parte.

Consiliul Suprem de Securitate s-a întrunit la Președinție începând cu ora 11:00.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X