Maia Sandu va avea o întrevedere cu reprezentantul lui Vladimir Putin

Autor: , in Politic / 10 august, 2021, 14:32

Președinta Maia Sandu va avea o întrevedere la Chișinău cu șeful-adjunct al administrației Președinției Federației Ruse, Dmitrii Kozak. Anunțul a fost făcut de șefa statului, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Președintele Republicii Moldova este responsabil de politica externă și are prerogative importante pe partea de politică externă. Respectiv, eu voi avea o întâlnire. La această întâlnire va participa și mnistrul de Externe, Nicu Popescu, dar și viceprim-ministrul pe problemele conflictului Transnistrean”, a declarat Maia Sandu.

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că miercuri, 11 august, Dmitrii Kozak se va afla într-o vizită de lucru la Chișinău.

„Oficialul rus se va întâlni cu reprezentanții puterii de la Chișinău pentru a discuta temele prioritare ale agendei bilaterale moldo-ruse”, au menționat reprezentanții MAEIE.

Numele lui Dmitrii Kozak este foarte cunoscut la Chișinău, după ce a propus planul de reglementare a conflictului transnistrean, din 2003, cunoscut drept „Memorandumul Kozak” sau „Planul Kozak”. Planul viza constituirea a unui stat moldovenesc federal asimetric și staționarea trupelor rusești pe teritoriul R. Moldova pentru încă 20 de ani (până în 2023).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X