Parlamentul se va convoca în sesiune extraordinară, în perioada 13-25 august. Ce subiecte vor examina deputații

Autor: , in Actualitate / Politic / 10 august, 2021, 17:22

Parlamentul se va convoca în sesiune extraordinară, în perioada 13-25 august curent. Hotărârea a fost aprobată astăzi de Biroul permanent al Parlamentului.

Prima ședință a sesiunii extraordinare va avea loc vineri, 13 august, cu începere de la ora 10:00.

Proiectul ordinii de zi, aprobat de Biroul permanent, include proiectul de modificare a Legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și Legii privind declararea averii și a intereselor personale; proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură; proiectul de lege pentru modificarea Legii privind piața produselor petroliere; proiectul de modificare a articolului 8 din Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție; proiectul de lege privind modificarea unor acte normative (transparența modului de alegere a membrilor CSM și CSP).

De asemenea, în ordinea de zi propusă figurează mai multe proiecte de hotărâre: proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului; proiectul de hotărâre privind demisia unor membri ai Plenului Consiliului Concurenței.

Amintim că, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a anunțat că a înregistrat un proiect care vine să modifice legea cu privire la Procuratură, în sensul includerii unor mecanisme de evaluare a activității a procurorului general și de instituire a răspunderii disciplinare a acestuia.

Detalii: Litvinenco anunță că a înregistrat un proiect de lege care vizează activitatea procurorului general (VIDEO)

Reacția Procuraturii Generale: Nivelul înțelegerii de către actuala guvernare a principiilor statului de drept este neașteptat de slab

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X