Pompierii moldoveni au ajuns în Grecia. Vor ajuta la stingerea incendiilor care au cuprins statul elen

Autor: , in Social / 10 august, 2021, 10:27

Echipa foarmată din 25 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, detașată pentru a participa la lichidarea incendiilor de pădure, a ajuns în Grecia.

Pompierii moldoveni cu cele 4 unități de tehnică au trecut în dimineața zilei de 10 august punctul de trecere a frontierei Promachonas la intrarea în Grecia.

După ce echipa de intervenție a Republicii Moldova a parcurs peste 1.000 de kilometri, aceasta a trecut frontiera statului elen.

La intrarea în Grecia, pompierii au fost întâmpinați de polițiștii eleni, care îi vor escorta până la destinație.

În drum, salvatorii au comunicat cu echipele altor state care participă în misiunea de stingere, în special cu colegii români. Potrivit acestora, pentru a interveni în operațiune trebuie să ajungă în partea de sud a Greciei, unde incendiile de pădure mistuie suprafețele cu repeziciune.

Potrivit ultimelor estimări, echipa mai trebuie să parcurgă aproape 600 km pentru a ajunge la destinație. Aici, pompierii vor intra sub conducerea echipelor elene care vor stabili exact misiunile de intervenție, dar și locațiile necesare pentru operațiunile de stingere.

Conform informațiilor IGSU, echipa din Republica Moldova are capacitate de lichidare a incendiilor de pădure, deprinderi de lucru pentru intervenții la înălțime, aparate izolante protectoare, compresoare mobile și formare pentru lucrări în condiții nocive. Mai mult, salvatorii IGSU vor fi configurați să lucreze în două schimburi cu activitate neîntreruptă și vor aplica procedurile mecanismului protecției civile a Uniunii Europene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X