Președintele Parlamentului, întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău. Au discutat despre relațiile bilaterale, dar și despre prioritățile noului Legislativ

Autor: , in Politic / 10 august, 2021, 15:09

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Potrivit unei note informative a Legilativului, la începutul întrevederii, diplomatul i-a transmis speakerului o scrisoare de felicitare din partea președintelui Senatului României, Anca Dragu. Daniel Ioniță a menționat că „rezultatul obținut la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie reprezintă o șansă uriașă de a înscrie Republica Moldova pe un parcurs european ireversibil”.

„Discuțiile dintre Igor Grosu și Daniel Ioniță s-au axat pe evoluția relațiilor bilaterale dintre România și Republica Moldova, dar și pe prioritățile noului Legislativ. Igor Grosu a menționat că Parlamentul are o agendă ambițioasă, iar printre priorități se regăsesc combaterea corupției și asigurarea unui stat de drept”, menționează reprezentanții Legislativului.

Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru aportul semnificativ al României și asistența umanitară oferită pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

„În pandemie, România a fost prima care a sărit în ajutorul nostru”, a declarat Grosu.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, au vorbit și despre proiectele care urmează să fie implementare cu suportul autorităților de la București. Aceștia au discutat despre etapa la care se află proiectul de interconexiune energetică între țara noastră și România și gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X