Reacția Procuraturii Generale: Nivelul înțelegerii de către actuala guvernare a principiilor statului de drept este neașteptat de slab

Autor: , in Actualitate / Social / 10 august, 2021, 17:16

Reprezentanții Procuraturii Generale au venit cu o reacție, în urma criticilor de astăzi la adresa instituție, comentând că „nivelul înțelegerii de către actuala guvernare a principiilor statului de drept este neașteptat de slab”.

Într-o scurtă declarație, reprezentanții Procuraturii Generale au spus că:

„Nivelul înțelegerii de către actuala guvernare a principiilor statului de drept este neașteptat de slab și, la moment, nu vedem rostul de a mai comenta ceva. Răspunsul Procuraturii la orice atentat asupra independenței sale instituționale și procesuale va fi proporțional gravității unor astfel de atacuri”, se menționează într-o notă emisă de Procuratura Generală.

Amintim că, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), președinta Maia Sandu a declarat că „Procuratura este în vacanță, și la propriu și la figurat”.

Vezi și: „A venit doar un reprezentant. E îngrijorător”. Maia Sandu, declarații după ședința Consiliului Suprem de Securitate (LIVE)

Tot astăzi, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a anunțat că a înregistrat un proiect care vine să modifice legea cu privire la Procuratură, în sensul includerii unor mecanisme de evaluare a activității a procurorului general și de instituire a răspunderii disciplinare a acestuia.

Detalii: Litvinenco anunță că a înregistrat un proiect de lege care vizează activitatea procurorului general (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X