Maia Sandu spune ce a discutat la întâlnirea cu Dmitri Kozak: „Am apreciat deschiderea”

Autor: , in Politic / Populare / 11 august, 2021, 22:55

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a dedicat o postare discuției pe care a avut-o miercuri seara, 11 august, cu șeful-adjunct al administrației președintelui Rusiei, Dmitri Kozak, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău.

„La întrevedere au fost prezenți Nicu Popescu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vlad Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare, si alți membri ai Guvernului.

Am reiterat poziția noastră în vederea relansării unui dialog pragmatic și constructiv, care să fie în interesul cetățenilor Republicii Moldova.

Am discutat mai multe subiecte importante de pe agenda bilaterală, inclusiv problema exporturilor produselor agricole moldovenești pe piața rusă și noul contract de livrare a gazelor naturale pentru țara noastră”, a scris șefa statului.

Maia Sandu afirmă că la întrevedere s-a discutat și subiectul reglementării conflictului transnistrean.

„Am reconfirmat poziția Republicii Moldova în ceea ce ține de relansarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, folosind instrumente politice și diplomatice și cadrul de negocieri existent, cu respectarea suveranității și a integrității teritoriale a țării noastre în cadrul hotarelor ei internațional recunoscute”, a mai scris ea.

„Avem o agendă plină cu Federația Rusă și multe subiecte de interes comun pentru statele și pentru cetățenii noștri. Am discutat despre ele astăzi și suntem pregătiți să le abordăm pe larg, inclusiv prin intensificarea contactelor bilaterale. Am apreciat deschiderea părții ruse în acest sens, fapt care poate contribui la consolidarea dialogului dintre țările noastre”, a adăugat președinta.

Citește și: „O discuție foarte constructivă și binevoitoare”. Declarațiile lui Dmitri Kozak după întâlnirea cu Maia Sandu la Președinție

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X