„O discuție foarte constructivă și binevoitoare”. Declarațiile lui Dmitri Kozak după întâlnirea cu Maia Sandu la Președinție

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 august, 2021, 21:51

Miercuri seara, la Președinție a avut loc o întrevedere dintre Maia Sandu și șeful adjunct al Administrației președintelui Rusiei, Dmitri Kozak. La ieșire, Kozak a oferit o scurtă declarație pentru presă.

„După ce s-a format Guvernul și a apărut un element de stabilitate, ne-am înțeles că discutăm problemele de pe agenda bilaterală. Discuția a fost foarte constructivă și binevoitoare”, a declarat Kozak, potrivit newsmaker.md.

Oficialul rus a precizat că părțile au discutat despre colaborare și inițierea unui dialog la nivel interinstituțional „chiar începând cu ziua de mâine” pe toate subiectele care „trezesc îngrijorare în Moldova și Rusia”.

Acesta a mai spus că a discutat cu Maia Sandu despre situația din Transnistria, casarea munițiilor, colaborare în domeniul comerțului, inclusiv ridicarea restricțiilor din prezent.

„Și, desigur, subiectul cu privire la gaz, aici este nevoie de dialog”, a adăugat Kozak.

„Voi prieteni la sigur. Și vom colabora – la sigur”, a mai spus oficialul.

Dmitri Kozak a fost însoțit la Președinție de către ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

La întâlnirea sa cu Dmitri Kozak au participat vicepremierul, ministrul de Externe Nicu Popescu și vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski.

Anterior, Maia Sandu s-a întâlnit cu Dmitri Kozak în iunie 2019, în timp ce deținea funcția de premier al R. Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X