Important pentru cei care vin în R. Moldova. Modelul fișei epidemiologice pentru pasageri și călători a fost reactualizat

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 12 august, 2021, 17:35

Pentru a asigura fluidizarea fluxului de pasageri și călători în punctele de trecere a frontierei, în contextul controlului pandemiei de COVID-19, Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică au reactualizat fișa epidemiologică care trebuie prezentată la punctul vamal, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Cetățenii sunt îndemnați să salveze documentul fișei epidemiologice și să îl completeze din timp.

Amintim că, începând cu data de 9 august, pentru 72 de țări e obligatorie carantina la intrarea în R. Moldova.

Indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100.000 populație.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X