Stoianoglo a renunţat la concediu şi a revenit la muncă. Surse: PG vrea să atace la CC proiectul PAS-ului

Autor: , in Actualitate / 12 august, 2021, 19:23

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a renunţat la concediul anual şi a revenit, joi, la muncă. Surse din cadrul Procuraturii au comunicat pentru anticoruptie.md că motivul ar fi intenţia de a contesta la Curtea Constituţională proiectul de amendamente la Legea cu privire la Procuratură, care va permite Parlamentului să demită procurorul general.

Informaţia privind revenirea lui Alexandr Stoianoglo la muncă a fost confirmată de Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt de la Procuratura Generală.

„Procurorul general Alexandr Stoianoglo şi-a întrerupt concediul şi a revenit de astăzi la muncă. Instituția a luat act de pe site-ul Parlamentului de proiectele de legi ce vizează activitatea Procuraturii. După o analiză minuțioasă sub aspectul corespunderii acestor initiative rigorilor constituționale și standardelor internaționale, Procuratura Generală își va formula punctul de vedere”, a declarat Maria Vieru pentru sursa citată.

Ministrul Justiției a înregistrat marți un proiect de amendamente la Legea cu privire la Procuratură, care prevede, între altele, posibilitatea demiterii procurorului general înainte de expirarea mandatului. Sergiu Litvinenco a declarat, joi, că proiectul a primit aviz pozitiv din partea a şapte comisii parlamentare.

Vezi și: Proiectul de lege care vizează activitatea și demiterea procurorului general, aprobat de membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X