Alertă la PG, după votul din Parlament? Stoianoglo vrea Adunarea Generală a Procurorilor

Autor: , in Actualitate / Politic / 13 august, 2021, 18:25

În timp ce astăzi a fost votat în prima lectură proiectul care ar permite eliberarea din funcție a procurorului, tot astăzi Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat ordinea de zi a ședinței CSP, iar în lista de subiecte care urmează a fi puse în discuție este și convocarea Adunării Generale a Procurorilor.

Astfel, potrivit documentului aprobat astăzi de către Angela Motuzoc, preşedinte al CSP, la următoarea ședință a CSP, din 17 August, pe ordinea de zi Motuzoc va cere convocarea Adunării Generale a Procurorilor – relatează deschide.md.

Sursa citează surse proprii din cadrul PG, potrivit cărora procurorul general ar fi dispus în mod urgent convocarea Adunării Generale a Procurorilor, aceasta urmând să aibă loc în luna septembrie, pentru a fi luată decizia de a fi schimbați cinci membri ai CSP și înlocuiți cu procurori loiali lui Stoianoglo. Aceleași surse susțin că Stoianoglo ar încerca astfel să obstrucționeze eventuala sa demisie din funcție, sau eliberarea acordului pentru investigare sub aspect penal a acestuia.

Nici Alexandru Stoianoglo și nici purtătoarea de cuvânt a PG, Maria Vieru, nu au răspuns la apelurile deschide.md pentru a confirma sau infirma informațiile.

Vezi și: Stoianoglo a renunţat la concediu şi a revenit la muncă. Surse: PG vrea să atace la CC proiectul PAS-ului

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X