Dorin Damir rămâne în arest. Decizia Curții de Apel Chișinău

Autor: , in Actualitate / Social / 16 august, 2021, 18:01

Dorin Damir rămâne în arest. Curtea de Apel (CA) Chișinău a respins recursul apărării, care a cerut cercetarea lui Damir în stare de libertate.

Informația a fost confirmată pentru zdg.md de către procurorul de caz.

Finul de cununie al ex-liderului PDM, Vlad Plahotniuc, este acuzat de abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

Amintim că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au descins luni dimineață, 5 iulie, cu percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

„Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice”, a anunțat PCCOCS.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, trei persoane au fost reținute: șeful Inspectoratului de Poliție al mun. Bălți – Valeriu Cojocaru, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră, dar și președintele Asociației FEA – Dorin Damir.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X