Eugen Doga, cetăţean de onoare al municipiului Vaslui, România: „Mă simt onorat. Fiecare dintre noi are un traseu al vieţii”

Autor: , in Cultură/Media / Social / 16 august, 2021, 17:43

Maestrul Eugen Doga a fost ales cetățean de onoare al municipiului Vaslui, România. Evenimentul a avut loc de Zilele Culturale ale municipiului Vaslui, când maestrul compozitor și Filarmonica Teleradio de la Chișinău au urcat pe scena din Centrul Civic al orașului.

„Am îndrăznit să vin în fața dumneavoatră să vă prezint un om. Este un om cu adevărat deosebit, pentru că s-a dedicat unei zone de a mulțumi sufletul. Lucrurile materiale se pierd în timp, însă arta, compoziția rămân veșnice. Pentru noi sunteți o mare personalitate, opera dumneavoastră va rămâne peste vreme”, a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, citat de Infoprut.

Compozitorul Eugen Doga s-a declarat onorat de distincţia primită şi a spus că acest titlu îl obligă să revină în Vaslui şi cu alte ocazii.

„Fiecare dintre noi are un traseu al vieţii dăruit de Cel de Sus şi trebuie să îl trecem cu demnitate. Eu sunt un scriitor muzical. Scriu pentru a aduce bucurie lumii. Eu caut curentul care mângâie, care aduce bucurie, fericire, care ne uneşte”, a afirmat Eugen Doga.

O delegație a Primăriei Chișinău, în frunte cu viceprimarului capitalei, Olga Ursu, a participat în cadrul evenimentelor consacrate „Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui”, ediția 2021, care s-au desfășurat în perioada 13-15 august, a.c., în orașul Vaslui, România.

Din componența delegației au făcut parte reprezentanții direcției generale cultură, ai direcției generale educație tineret și sport, artiști autohtoni, precum și maestrul Eugen Doga, Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău.

Acțiunile culturale s-au desfășurat sub deviza conservării și promovării culturii tradiționale de pe ambele maluri ale Prutului, în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui, Centrul Creației Populare Vaslui și Primăria municipiului Chișinău.

În cadrul evenimentului, pe scena de la Vaslui au evoluat Eugen Doga alături de Orchestra Națională Simfonică Teleradio – Moldova, Lupii & Alex Calancea Band, Formația BRIO SONORES, Irina Rimes, The Motans etc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X