Reacția lui Igor Dodon, cercetat de ANI privind interesele personale și declararea averilor: „Important să nu se conducă de duble standarde”

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 august, 2021, 15:03

Fiind cercetat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) privind controlul averilor, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, susține că este important ca inspectorii „să nu se conducă de duble standarde”.

Prin intermediul serviciului de presă a PSRM, Igor Dodon a declarat pentru COTIDIANUL că controlul averii demnitarilor e un proces obișnuit.

Serviciul de presă a PSRM a precizat că în cazul lui Igor Dodon, controlul averii a fost inițiat în decembrie 2020.

„Controlul averii demnitarilor e un proces obișnuit și trebuie să vizeze în egală măsură toate persoanele care au ocupat sau ocupă funcții publice. În cazul președintelui Igor Dodon, acest control a fost pornit încă în decembrie anul trecut, imediat după încheierea mandatului de șef de stat”, a declarat Carmena Lupei, purtătoarea de cuvânt a PSRM.

Totodată, fostul șef de stat a mai spus că organele de control ar trebui să fie preocupate și de investigarea averilor actualilor demnitari.

„Este important ca organele de control să nu se conducă de standarde duble și de partizanat politic în activitatea lor și să fie la fel de preocupate de investigarea averilor actualilor demnitari, despre care mass media scrie că și-au declarat averile doar selectiv și parțial, au comis omisiuni grave în declarațiile pe avere sau își tăinuiesc imobilele, conturile și afacerile”, este reacția lui Igor Dodon, transmisă prin intermediul serviciului de presă a PSRM.

Amintim că, fostul președinte, Igor Dodon, actualulul lider al Partidului Socialiștilor (PSRM), este cercetat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) privind controlul averilor.

La acest subiect: „Este nevoie de curaj”. Dodon, cercetat de ANI privind interesele personale și declararea averilor (VIDEO)

Șefa ANI, Rodica Antoci, consideră că în cazul lui Igor Dodon ar fi trebuit să demareze controale și alte instituții abilitate, întrucât el este funcționar public de mai mult de zece ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X