Țara care intră în lockdown național după ce a descoperit un singur caz de infectare cu tulpina Delta

Autor: , in Externe / 17 august, 2021, 20:15

Noua Zeelandă a anunțat că va intra în lockdown după ce un bărbat a fost testat pozitiv la coronavirus, primul caz înregistrat în această țară în ultimele șase luni, relatează BBC, citată de Digi24.

Cazul a fost detectat în orașul Auckland, care va intra în lockdown vreme de o săptămână, în timp ce restul țării va intra în lockdown de trei zile. Orașul Coromandel, vizitat de bărbatul infectat, va intra, de asemenea, în lockdown pentru șapte zile.

Autoritățile spun că pleacă de la presupunerea că noul caz este un caz de infectare cu varianta Delta. În jur de 20% din populația țării a fost vaccinată cu schema completă.

Prim-ministra Jacinda Ardern spune că e nevoie de aplicarea „scenariului 4”, cel mai dur din schema de siguranță neo-zeelandeză – se vor închide școlile, birourile și alte spații similare, însă vor rămâne deschise serviciile esențiale.

„Vreau să asigur Noua Zeelandă că avem planul pregătit pentru această contingență. Luarea de măsuri dure devreme a funcționat pentru noi anterior”, a spus ea.

Pacientul este un bărbat în vârstă de 58 de ani, despre care se crede că este contagios de joia trecută.

Înainte de anunțarea măsurii, oamenii care anticipau un lockdown rapid, s-au îmbulzit în magazinele din Auckland.

Oficialii spun că a fost nevoie de un răspuns dur și rapid pentru a preveni o răspândire accelerată a variantei Delta, mult mai contagioasă. Datele publicate de guvernul neo-zeelandez arată că toate cazurile detectate în ultimele săptămâni la graniță sunt cazuri de infectare cu varianta Delta.

„Am văzut în alte părți ce se poate întâmpla dacă nu luăm măsuri rapid. Avem doar o șansă”, a spus Ardern într-o conferință televizată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X