Litvinenco: Stoianoglo l-a eclipsat și pe Dodon la minciuni. Cetăţenii îl plătesc cu 34 de mii de lei pe lună nu ca să facă politică, dar ca să prindă hoţii

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 19 august, 2021, 17:18

„Procuratura Generală a devenit ultima speranţă a hoţilor”- este opinia exprimată de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, după declarațiile procurorului general Alexandr Stoianoglo în cadrul unui briefing de presă organizat joi, 19 august.

Litvinenco susține că Stoianoglo l-a eclipsat și pe Dodon la minciuni.

„Despre declarațiile lui Stoianoglo de azi. Cetăţenii îl plătesc cu 34 de mii de lei pe lună nu ca să facă politică, dar ca să prindă hoţii. Nu prea a prins hoţi, dar se vede lider al opoziţiei. De minciuni nu mai spun nimic. L-a eclipsat şi pe Dodon”, a comentat Litvinenco.

Ministrul Justiției a negat informațiile potrivit cărora președinta Maia Sandu ar fi dat indicații să fie pornite dosare penale pe numele a mai multor membri ai opoziției.

„De exemplu, Stoianoglo a spus că la ultima ședință a CSS-ului i s-ar fi dat indicații să deschidă dosare penale pe liderii BECS. Dincolo de faptul că sunt minciuni sfruntate, la ultima ședința Stoianoglo nici măcar nu a fost prezent… Pot să continui. Dar mă opresc prin a face o concluzie tristă: Procuratura Generală a devenit ultima speranţă a hoţilor”, a conchis Litvinenco.

Vezi și: Reacția PSRM la informația că „Maia Sandu ar fi cerut inițierea dosarelor penale în privința lui Dodon, Greceanîi și Voronin”

Amintim că, procurorul general Alexandr Stoianoglo s-a arătat deranjat de criticile pe care i le-a adresat președinta Maia Sandu, acuzând-o că „nu a binevoit să se intereseze despre starea lucrurilor din Procuratură, despre problemele cu care ne confruntă instituția sau cum ar putea să îi ajute pentru a redresa situația”. Stoianoglo susține că șefa statului i-a cerut să inițieze dosare penale pe numele mai multor persoane, printre care Igor Dodon, Vladimir Voronin și Zinaida Greceanîi.

Citește și: Stoianoglo, dezlănțuit la adresa Maiei Sandu: „Așa ceva și-a permis doar Plahotniuc. Îndemnăm Președinția să publice nu doar deciziile CSS, ci și anexele”

Ulterior, președinta Maia Sandu a venit cu o reacție la acuzațiile procurorului general Alexandr Stoianoglo. Șefa statului susține că declarații „sunt false și iresponsabile”, iar în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 10 august nu s-a discutat despre dosare împotriva opoziției, ci despre faptul că „membrii a două grupări criminale, implicați în cazuri mari de corupție, părăsesc nestingherit țara, iar Procuratura nu face nimic pentru a-i opri sau pentru a-i readuce în R. Moldova, ca să fie trași la răspundere”.

Detalii: Reacția Maiei Sandu la acuzațiile lui Alexandr Stoianoglo: Declarații false și iresponsabile. Face front comun cu penalii

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X