Reacția Maiei Sandu la acuzațiile lui Alexandr Stoianoglo: Declarații false și iresponsabile. Face front comun cu penalii

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 august, 2021, 15:40

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție la acuzațiile procurorului general Alexandr Stoianoglo. Șefa statului susține că declarații „sunt false și iresponsabile”, iar în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 10 august nu s-a discutat despre dosare împotriva opoziției, ci despre faptul că „membrii a două grupări criminale, implicați în cazuri mari de corupție, părăsesc nestingherit țara, iar Procuratura nu face nimic pentru a-i opri sau pentru a-i readuce în R. Moldova, ca să fie trași la răspundere”.

„Declarațiile făcute astăzi de procurorul general Alexandr Stoianoglo sunt false și iresponsabile. La ședința CSS din 10 august s-a discutat despre faptul că membrii a două grupări criminale, implicați în cazuri mari de corupție, părăsesc nestingherit țara, iar Procuratura nu face nimic pentru a-i opri sau pentru a-i readuce în Moldova, ca să fie trași la răspundere. Nu s-a discutat despre dosare împotriva opoziției, așa cum dezinformează procurorul general. Înainte să facă declarații, domnul Stoianoglo ar fi trebuit să consulte procesul-verbal al acelei ședințe la care el, apropo, nu a găsit de cuviință să se prezinte”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului susține că de fiecare dată, procurorul general a venit cu justificări pentru lipsa de rezultate

„Să aplice legea și să investigheze, înainte de toate, cazurile de mare corupție – asta am cerut mereu procurorului general și asta am cerut la ședința CSS din 10 august. De fiecare dată, Alexandr Stoianoglo a venit cu justificări pentru lipsa de rezultate. Prin declarațiile de azi, actualul procuror general face front comun cu penalii, devenind instrument și complice în același timp, și își trădează frica față de acțiunile noii guvernări de curățare a sistemului. Nici domnul Stoianoglo, nici corupții pe care încearcă să îi protejeze acesta nu vor putea opri cea mai importantă reformă de care are nevoie țara – curățarea sistemului judecătoresc și cel al procuraturii de influența grupărilor corupte”, a adăugat Maia Sandu.

Vezi și: Stoianoglo, dezlănțuit la adresa Maiei Sandu: „Așa ceva și-a permis doar Plahotniuc. Îndemnăm Președinția să publice nu doar deciziile CSS, ci și anexele”

Amintim că, procurorul general Alexandr Stoianoglo s-a arătat deranjat de criticile pe care i le-a adresat președinta Maia Sandu, acuzând-o că „nu a binevoit să se intereseze despre starea lucrurilor din Procuratură, despre problemele cu care ne confruntă instituția sau cum ar putea să îi ajute pentru a redresa situația”. Stoianoglo susține că șefa statului i-a cerut să inițieze dosare penale pe numele mai multor persoane, printre care Igor Dodon, Vladimir Voronin și Zinaida Greceanîi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X