Vlah, în vizită la București: Am venit să învățăm și să facem schimb de experiență

Autor: , in Politic / 19 august, 2021, 16:10

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, întreprinde o vizită oficială în România, unde a avut o întrevedere cu Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6 al municipiului București.

Potrivit bașcanului, părțile și-au confirmat interesul reciproc în stabilirea relațiilor bilaterale sociale și economice.

Vlah și Ciucu au convenit să elaboreze și să semneze un acord de cooperare între Primăria mun. Comrat și Primăria Sectorului 6 al mun. București, precum și dotarea cu mobilier și echipament a clădirii liceului „Mihai Eminescu” din Comrat, care în prezent se află în construcție.

„Am venit să învățăm și să facem schimb de experiență. Vom învăța de la Dumneavoastră să dezvoltăm industria și sectorul IT. Trebuie să creăm oportunități pentru tinerii noștri și astfel să-i convingem să-și conecteze viitorul cu Găgăuzia. Vă mulțumim pentru gătința de a ne ajuta”, a spus Irina Vlah, care l-a invitat pe primar să participe la Forumul Invest Gagauzia 2021.

Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit, împreună cu ex-premierul Chiril Gaburici, și cu managerii mai multor companii mari care activează în România.

Potrivit ei, cei doi au făcut cunoștință oamenilor de afaceri cu potențialul investițional al Autonomiei, concentrând atenția asupra intenției autorităților de a industrializa economia și de a dezvolta sectorul IT. Irina Vlah a menționat că în Găgăuzia va începe în curând construcția unui Colegiu Industrial, care va pregăti specialiști în profesii tehnice.

„Astăzi, în întreaga lume se simte lipsa de specialiști în sfera IT. Deschidem oportunități pentru tinerii noștri de a dobândi abilități în domeniul ingineriei și programării și, de asemenea, trebuie să le deschidem oportunități de angajare și de creștere profesională. Vă invităm să investiți în Găgăuzia și vă asigurăm că vom fi parteneri eficienți”, a mai Irina Vlah.

Ea a invitat, de asemenea, participanții la întâlnire să participe la Forumul Internațional Invest Gagauzia 2021.

Amintim că, acum câteva săptămâni, Irina Vlah a avut o vizită oficială și în municipiul Iași, unde s-a întâlnit inclusiv cu primarul Mihai Chirica.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X