CSJ a admis cererea avocaților lui Ilan Șor: Dosarul va fi strămutat la Curtea de Apel Chișinău

Autor: , in Actualitate / Politic / 20 august, 2021, 18:32

Judecătorii Curții Supreme de Justiției (CSJ) au admis cerea avocaților lui Ilan Șor și au dispus strămutarea judecării cauzei penale în privinţa acestuia de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Încheierea este irevocabilă.

Totodată, potrivit tv8.md, aceștia au menținut încheierea Curții de Apel Cahul din 25.07.2019 privind înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată faţă de inculpatul Ilan Șor, cu măsura preventivă – arestul preventiv și anunțarea în
căutare a inculpatului; b) încheierile instanței, prin care au fost admise demersurile părților de anexare a materialelor scrise.

Actualmente Șor este anunțat în căutare internațională, după ce a fugit din R. Moldova în iunie 2019, când democrații au pierdut guvernarea.

Dosarul liderului Partidului Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut 5 miliarde și jumătate de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în legătură cu probleme de ordin social și politic, însă toate acestea – în format virtual. În luna martie, dosarul lui Ilan Șor i-a fost repartizat lui Tudor Berdilă, tot el și raportor în completul de judecători care examinează cauza penală, după ce a fost aprobată demisia judecătoarei Nina Veleva.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X