Maia Sandu, după întrevederea cu directoarea Băncii Mondiale: Vom primi asistență. Va fi elaborat un nou cadru de parteneriat

Autor: , in Actualitate / Politic / 20 august, 2021, 16:49

Banca Mondială este deschisă să ofere, în continuare, asistență pentru Republica Moldova, iar un nou cadru de parteneriat va fi elaborat în timpul apropiat. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, după întrevederea cu noua directoare a Băncii Naționale, Inguna Dobraja.

„Am avut astăzi o discuție productivă cu noua directoare de țară a Băncii Mondiale, Inguna Dobraja. Am abordat cele mai importante subiecte ce țin de cooperarea țării noastre cu Banca Mondială, accentuând că noua guvernare de la Chișinău are un program orientat să transforme calitativ Republica Moldova, iar partenerii de dezvoltare sunt invitați să ne susțină în acest sens”, a anunțat Maia Sandu.

Printre domeniile de interes reciproc, unde țara noastră mizează pe sprijinul Băncii Mondiale, Maia Sandu a menționat agricultura, energetica, mediul, dar și sistemul de protecție socială, sănătatea și digitalizarea.

„Banca Mondială este deschisă să ofere, în continuare, asistență pentru Republica Moldova, un nou cadru de parteneriat urmând să fie elaborat în timpul apropiat. Pentru a face cooperarea mai eficientă, am agreat că este nevoie de consolidarea capacităților de implementare a proiectelor în derulare și a celor noi. Aceasta ne va permite să asigurăm realizarea tuturor lucrărilor în termenele stabilite”, a adăugat șefa statului.

La fel, Maia Sandu a subliniat că a fost convenit privinf impulsionarea activităților ce vizează proiectele de infrastructură, care sunt cele mai așteptate de cetățeni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X