Aflat după gratii, Alexandru Pînzari anunță că în zilele următoare „vor apărea pretinse bombe informaționale”

Autor: , in Social / 23 august, 2021, 11:15

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pînzari, aflat în arest fiind bănuit în dosarul fostei Direcții 5 a MAI, a anunțat pe pagina sa de Facebook că în următoareele zile „vor apărea pretinse bombe informaționale”.

„Am decis să vin cu această postare, dat fiind o situație îngrijorătoare pe care o atestă mai mulți oameni apropiați mie. Din informațiile ce parvin, înțelegem că persoanele interesate în prelungirea termenului meu de detenție au pus la cale o nouă campanie de defăimare. Astfel, în zilele următoare, în anumite surse media vor apărea pretinse bombe informaționale prin care se va dori diabolizarea mea în continuare. Acest lucru va fi făcut pentru a pregăti opinia publică de prelungirea cu încă 30 de zile a termenului de detenție în cazul meu. Dat fiind această situație, vin cu un apel către opinia publică să nu se lase manipulată de campanii media dirijate din umbră de persoane cu interese obscure”, a anunțat Pînzari pe Facebook.

De asemenea, Pînzari face apel către jurnaliști și instituții media „să nu admită atragerea lor în jocuri murdare care nu au nimic în comun cu informarea corectă a publicului larg”.

„Reiterez și pe această cale poziția expusă anterior – sunt nevinovat, iar dosarul meu e unul cusut cu ață albă. Sunt sigur că mai devreme sau mai târziu adevărul va triumfa, iar persoanele care stau în spatele instrumentării acestui dosar vor fi pedepsite conform legii”, a conchis fostul șef al IGP.

Vezi și: Interviu pe pagina de Facebook a lui Pînzari, în timp ce se află în Penitenciarul 13: „Admit ideea că activitatea mea politică a deranjat pe cineva”

La data de 1 august, Alexandru Pînzari a fost reținut în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI. Acesta se află în arest în Penitenciarul nr.13, potrivit informațiilor oficiale.

Amintim că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

În acest dosar mai sunt reținute trei persoane: președintele FEA – Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Politie al mun.Bălți – Valeriu Cojocaru, dar și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X