Ceban anunță când se va decide cum se va desfășura procesul educațional de la 1 septembrie

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 23 august, 2021, 13:43

Comisia Națională Extraordineară pentru Sănătate Publică (CNESP) se va convoca astăzi, 23 august, în ședință. Ulterior, se vor întruni și membrii Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chişinău pentru a a decide cum se va desfășura procesul educațional de la 1 septembrie. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban.

„Avem o rată totală de vaccinare a angajaților din instituțiile educaționale în Chişinău de peste 75%. În pofida circumstanțelor nefavorabile privind situaţia epidemiologică prin COVID-19, ne dorim să începem anul de studii cu prezenţa fizică în instituţiile de învăţământ”, a declarat Ceban.

Primarul de Chișinău susține că se va discuta asupra posibilelor măsuri suplimentare pentru municipiu.

„Vom convoca şedinţa Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chişinău, după şedinţa Comisiei Naţionale, pentru a lua o decizie în acest sens, deoarece părinții şi profesorii trebuie să cunoască cum să procedeze și ce să facă în continuare. Vom transpune deciziile şi recomandările acestei Comisii, totodată, vom discuta asupra posibilelor măsuri suplimentare pentru municipiu”, a adăugat primarul Capitalei.

Totodată, Ceban a subliniat că nu este de competenţa Primăriei Chişinău de a impune pe cineva să poarte măștile de protecție

„Este foarte important ca astăzi copiii să dispună de condiții de educație, după o perioadă lungă de absență. Iată de ce, în acest moment, pe restul evenimentelor organizate de Primărie se va pune mai puțin accent. Nu este de competenţa Primăriei Chişinău de a impune pe cineva să poarte măștile de protecție în spațiile închise, în transportul public, dar și alte locații, precum și alte măsuri cum ar fi vaccinarea. Cerem ajutorul poliției și în acest sens vom transmite solicitări pentru implicare”, a conchis Ceban.

Edilul a precizat că în trei zile ale Maratonului „Hai la școală în siguranță”, organizat de municipalitate la Centrul de vaccinare, s-au imunizat 967 persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X