Google Maps va putea afișa și taxele de drum

Autor: , in IT/Ştiinţă / 23 august, 2021, 16:58

Google Maps te informează deja dacă ruta aleasă pentru călătorie include porțiuni cu taxă (ex. poduri, segmente de autostradă, trecere cu bacul), însă nu-ți spune și cât vei avea de plătit.

Nu de puține ori se poate întâmpla ca la setarea unei destinații în Google Maps, aplicația să-ți calculeze multiple rute alternative, diferențiate prin criterii ușor de interpretat cum ar fi lungimea traseului și timpul estimat de călătorie, scrie go4it.ro.

Până acum, utilizatorii dornici să facă economie puteau doar să aleagă traseul mai scurt, eventual, fără mențiunea taxelor de drum. Însă pentru traseele disponibile doar cu taxă de drum, alegerea făcută poate fi înșelătoare, Google neoferind informații concrete privind numărul și valoarea acestora.

Preluând încă una dintre funcțiile Waze, Google Maps va putea afișa la planificarea rutei și costul adițional de suportat prin plata taxelor de drum, ajustate pentru tipul de autovehicul folosit și, eventual momentul din zi sau săptămână. Înarmați cu această informație, utilizatorii vor putea aprecia dacă suma merită plătită, eventual opta pentru calcularea unei rute alternativă care să cuprindă doar drumuri fără taxă.

Probabil că Google nu va întârzia prea mult cu includerea acestei funcții în aplicația Maps, trebuind doar să o transfere de la alternativa Waze, de asemenea deținută de compania americană. Google se pare că analizează deja cel mai bun mod de a pune în aplicare noua funcție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X