MAEIE: Moldovenii care erau blocați în Afganistan și au solicitat să fie evacuați au aterizat la Islamabad

Autor: , in Social / 23 august, 2021, 15:17

Toți cetățenii Republicii Moldova care au solicitat evacuarea sunt în afara teritoriului afgan, au precizat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, luni, 23 august.

Biroul de presă al MAEIE au precizat că membrii echipajului, format inclusiv din cetățeni moldoveni, au aterizat în siguranță la Islamabad, Pakistan.

„Sprijiniți de partenerii străini, aceștia au reușit să ajungă la aeroportul internațional Kabul, au verificat aparatul de zbor, care aparține unei companii din Republica Moldova, contractată de un program ONU, și după soluționarea formalităților au decolat spre capitala Pakistanului”, a anunțat MAEIE.

Cetățenii moldoveni care au părăsit astăzi teritoriul afgan erau ultimii care își exprimase dorința de a fi evacuați.

„Astfel, în prezent, toți cetățeni șase ai Republicii Moldova care au solicitat sprijin pentru evacuare se află în siguranță în afara teritoriului afgan”, au adăugat reprezentanții MAEIE.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a subliniat că va monitoriza în continuare, împreună cu partenerii internaționali, evoluția situației din Afganistan.

Astăzi dimineață, reprezentanții MAEIE au precizat că, la data de 22 august, doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați în siguranță din Kabul în Islamabad, Pakistan.

„În pofida condițiilor extrem de dificile din teren, cetățenii moldoveni au fost ajutați să ajungă în siguranță la Islamabad cu sprijinul Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (United Nations World Food Programme), fiind preluați ulterior de personalul Ambasadei României din Pakistan”, a menționat MAEIE.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X