Șefa statului a confirmat că purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei este „ruda” sa: Nu constituie vreun conflict de interese

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 august, 2021, 14:35

Președinta Maia Sandu a recunoscut că Anastasia Taburceanu, purtătoarea de cuvânt a premierului Natalia Gavrilița, este „ruda” sa, dar a insistat că nu asta nu constituie vreun conflict de interese.

„Da, ea este rudă cu mine. Este asta conflict de interes? Nu este, pentru că nu eu am angajat-o și nici măcar nu am recomandat-o acolo”, a spus Maia Sandu, referindu-se într-un interviu la Europa Liberă la verișoara ei dreaptă Anastasia Taburceanu.

Potrivit Maiei Sandu, verișoara ei s-a sacrificat, chiar, acceptând postul de la Guvern; ea a mers la un salariu mai mic „pentru că a fost rugată de dna prim-ministru să meargă s-o ajute în cabinet”.

Maia Sandu a mai declarat pe aceeași temă la Europa Liberă că problema Aparatului de stat nu este că angajează rude, ci că mulți oameni de valoare refuză să lucreze în el, inclusiv pentru că se tem că vor fi acuzați pe nedrept de corupție, de pildă dacă au case mari, construite din „bani câștigați cinstit”.

Amintim că, marți, 10 august, prim-ministra Natalia Gavrilița și-a numit șeful de Cabinet și purtătorul de cuvânt.

Anastasia Taburceanu a fost numită purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei Natalia Gavrilița.

„Aceasta are o experiență de peste 10 ani în comunicare și relații cu mass-media. A activat în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, USAID Moldova și proiecte europene. Anastasia Taburceanu are studii de licență în Științe ale Comunicării, studii de masterat în comunicare publică și filosofie, antropologie și management cultural”, a anunțat Guvernul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X