Reacția lui Litvinenco la propunerile lui Stoianoglo: „Cele 10 porunci ale lui Platon”

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 august, 2021, 12:25

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco este de părere că procurorul general Alexandr Stoianoglo, prin ieșirea sa cu un pachet de 10 inițiative legislative, doar „căută scuze pentru inactivitatea” din perioada mandatului său.

Într-o reacție pe Facebook la scurt timp după conferința de presă a lui Stoianoglo, Litvinenco susține că „Stoianoglo a găsit scuza pentru inactivitatea Procuraturii Generale de ani de zile – imunitatea funcţionarilor”.

„Este un fals. Câte ridicări de imunitate au fost refuzate de Parlament? Corect. Zero. ”Плохому прокурору имунитет мешает”. Incompetenţa şi corupţia au fost cauzele principale ale inactivităţii organelor de anchetă, decât îngrădirea din partea altcuiva. Noi nu suntem împotriva ridicării imunităţii pentru funcţionari, mai ales că avem și o inițiativă de modificare a Constituției în acest sens. Doar că nu poţi prinde corupţii cu alţi corupţi. Acum Stoianoglo mimează activitate abundentă şi combaterea corupţiei, după ce a eliberat toţi hoţii din puşcărie”, a menționat Litvinenco.

El a calificat pachetul de inițiative legislative cu care a venit Stoianoglo drept „cele 10 porunci ale lui Platon” despre reformarea procuraturii”.

„Dar este târziu. Sistemul trebuie curăţat. Şi va fi curăţat. Pentru aceasta există un mandat puternic din partea oamenilor”, a declarat Litvinenco.

Reacția sa vine după ce procurorul general Alexandr Stoinagolo a prezentat luni, în cadrul unei conferințe de presă, un pachet de inițiative legislative care cuprind „10 pași concreți în prevenirea și lupta cu corupția”.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X