Vaccinul Pfizer a primit autorizare definitivă în SUA pentru persoanele de peste 16 ani

Autor: , in COVID-19 / 23 august, 2021, 19:19

Agenția americană a medicamentului (FDA) a acordat luni autorizare completă pentru vaccinul anti-COVID produs de Pfizer, pentru persoanele de peste 16 ani, scrie BBC, citat de Digi24. Este primul vaccin care obține o astfel de autorizare, până acum serurile aprobate beneficiind doar de autorizare de urgență de punere pe piață.

Agenția americană a studiat datele provenite de la 44.000 de oameni în cadrul procesului de autorizare, a anunțat FDA într-un comunicat luni. Vaccinul, care este vândut sub denumirea Comirnaty, are o eficiență de 91% în prevenirea bolii.

Vaccinul întrunește standardele de siguranță, eficiență și calitate, a dat asigurări Janet Woodcock, reprezentantă FDA.

În cazul copiilor între 12 și 15 ani, vaccinul Pfizer beneficiază în continuare de autorizare de urgență de punere pe piață.

Este de așteptat ca autorizarea definitivă să facă vaccinarea obigatorie în vadrul mai multor companii și organizații americane, mai notează BBC, care arată că în ultima vreme americanii au devenit mai ezitanți în privința vaccinului.

Autorizarea definitivă vine la doar patru luni după ce Pfizer-BioNTech a cerut acest lucru, fiind cea mai rapidă autorizare deifinitivă a unui vaccin în istoria de peste 100 de ani a Agenției americane a Medicamentului.

Până acum, peste 92 de milioane de americani – mai mult de jumătate din total – s-au vaccinat cu serul Pfizer.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X