(VIDEO) TOP Cinema: Cinci cele mai vizionate filme în weekend

Autor: , in Cultură/Media / 23 august, 2021, 10:14

Filmul „Free Guy”, o comedie cu o acţiune plasată în universul jocurilor video, s-a menţinut pe primul loc în box-office-ul nord-american pentru al doilea weekend consecutiv, după ce a obţinut încasări de 18,8 milioane de dolari de vineri până duminică, potrivit datelor provizorii publicate de compania Exhibitor Relations, informează AFP și Agerpres.

Pelicula, care explorează graniţa fragilă dintre virtual şi real, aduce în prim-plan un antierou, interpretat de Ryan Reynolds, personaj secundar într-un joc video, care doreşte să preia controlul asupra propriului destin, dereglând mecanica foarte bine pusă la punct gândită de creatorii jocului.

 

„Free Guy”, o comedie pentru întreaga familie, a înregistrat o anumită scădere a încasărilor în raport cu weekendul său de debut, când a vândut bilete în valoare de 28 de milioane de dolari. Dar, potrivit experţilor, rezultatele sale de box-office rămân impresionante în al doilea weekend de proiecţii, în condiţiile în care spectrul pandemiei de COVID-19 continuă să planeze deasupra industriei cinematografice, iar uraganul Henri i-a descurajat pe mulţi dintre locuitorii din nord-estul Statelor Unite să meargă la cinematograf. În total, această peliculă a obţinut în două săptămâni de proiecţii încasări de 111,9 milioane de dolari la nivel mondial.

Pe locul al doilea în box-office-ul nord-american, cu încasări de 13 milioane de dolari obţinute de vineri până duminică, s-a clasat un film lansat la sfârşitul săptămânii trecute, „PAW Patrol – The Movie”.

Este un rezultat onorabil, potrivit revistei Variety, pentru acest lungmetraj de animaţie dedicat în special spectatorilor foarte tineri – care sunt încă neeligibili pentru vaccinurile anti-COVID-19.

 

Filmul spune povestea unui băiat, Ryder, şi a unor căţei curajoşi care îl ajută să salveze populaţia din Adventure City de un primar diabolic.

Filmul de aventuri „Jungle Cruise”, produs de Disney, s-a menţinut pe poziţia a treia, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. Inspirat de una dintre atracţiile parcurilor tematice Disney, lungmetrajul prezintă aventurile lui Lily Houghton, interpretată de Emily Blunt, şi ale fratelui ei (Jack Whitehall) în pădurea amazoniană.

 


Lungmetrajul horror ”Don’t Breathe 2”, care spune povestea unui masacru pus la cale de un veteran nevăzător, a coborât două locuri până pe poziţia a patra, cu încasări de 5,05 milioane de dolari în cel de-al doilea weekend de proiecţii în America de Nord.

”Respect”, filmul biografic dedicat reginei muzicii soul, Aretha Franklin, în care rolul principal este interpretat de Jennifer Hudson, s-a clasat pe locul al cincilea, cu încasări de 3,8 milioane de dolari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *