Guvernul a aprobat semnarea acordului moldo-lituanian de conversiune a permiselor de conducere

Autor: , in Social / 25 august, 2021, 16:48

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 25 august, semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Lituania cu privire la conversiunea permiselor de conducere.

„Scopul documentului este de a îmbunătăți securitatea transportului rutier și facilitarea traficului rutier între Republica Moldova și Republica Lituania”, menționează Guvenul de la Chișinău.

După un șir de negocieri, s-a convenit asupra conversiunii și recunoașterii permiselor de conducere doar pentru categoriile A și B. Așadar, titularul permisului de conducere emis de Autoritatea uneia dintre părțile contractante care-și stabilește reședința pe teritoriul altei părți, are dreptul să-și convertească permisul de conducere fără să susțină examene teoretice sau practice.

Prevederile acordului vor oferi cetățenilor Republicii Moldova stabiliți permanent sau provizoriu în Republica Lituania un șir de beneficii, cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la convertirea permiselor de conducere și cheltuielilor aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea contractelor de muncă.

Acordul urmează a fi aprobat pentru un termen nelimitat și va intra în vigoare pentru Republica Moldova după îndeplinirea procedurilor naționale de punere în vigoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X