Italia: Bloc prăbușit la Torino, în urma unei explozii. Trei români au fost răniți (VIDEO)

Autor: , in Externe / 25 august, 2021, 17:30

Trei români au fost răniți după ce un bloc din Torino s-a prăbușit în urma exploziei unei butelii. Românii se aflau în interiorul clădirii, iar unul dintre ei a ajuns la spital în stare gravă. Ceilalți doi nu au avut nevoie de spitalizare, anunță Ministerul Afacerilor Externe din România.

Clădirea cu două etaje și mai multe apartamente s-a prăbușit marți, la periferia orașului Torino. Incidentul s-a soldat cu moartea unui copil albanez de patru ani și cu rănirea mai multor persoane, între care și cei trei români.

Potrivit La Repubblica, citată de Digi24, cei mai mulți locatari din bloc sunt români și albanezi. Aceeași sursă spune că românul rănit grav, Robert P., 22 de ani, este intubat, având arsuri de gradele II și III pe 50% din suprafața corpului, medicii fiind rezervați cu privire la starea lui. Robert este topograf și locuia la etajul al doilea al clădirii, în apartamentul tatălui său.

Ministerul Afacerilor Externe al României anunță că prin Consulatul General al României la Torino s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa italiană referitoare la prăbușirea unui imobil de locuințe, la data de 24 august. Consulul general s-a deplasat în regim de urgență la fața locului pentru a face demersuri pe lângă autoritățile locale și a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Din informațiile obținute a reieșit faptul că în imobilul prăbușit locuiau trei cetățeni români. Unul dintre aceștia a fost rănit și este în stare gravă la spital, unde primește îngrijiri de specialitate. Starea de sănătate a celorlalți doi cetățeni români este bună, iar autoritățile locale le vor asigura temporar cazarea, mai anunță MAE al României.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X