Președinții Poloniei, României și Ucrainei vin la Chișinău. Vor participa la parada militară de Ziua Independenței

Autor: , in Actualitate / Politic / 25 august, 2021, 09:24

Trei șefi de stat vin într-o vizită oficială la Chișinău și vor participa la parada militară de Ziua Independenței. Anunțul a fost făcut în această dimineață, 25 august, de reprezentanției Președinției R. Moldova.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova în această săptămână. Liderul polon va ateriza la Chișinău joi, 26 august, urmând să aibă întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu alți oficiali de rang înalt. A doua zi, pe 27 august, Președintele Andrzej Duda va participa la acțiunile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.

Tot pe 27 august, la Chișinău se vor afla președintele României, Klaus Werner Iohannis, și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy.

Cei trei șefi de stat, alături de Președintele Maia Sandu, vor lua parte la festivitățile organizate în Piața Marii Adunări Naționale cu prilejul celor trei decenii de Independență a Republicii Moldova. Ulterior, vor avea loc câteva întrevederi bilaterale, precum și o reuniune multilaterală a celor patru președinți. La final, se vor face declarații de presă.

Programul evenimentelor:

26 august

14.05 – Ceremonia de întâmpinare a președintelui Poloniei, Andrzej Duda, la Președinția Republicii Moldova;

16.10 – Maia Sandu și Andrzej Duda vor face declarații de presă comune, la Președinția Republicii Moldova;

18.15 – Cei doi șefi de stat vor planta un arbore la Grădina Botanică.

27 august

09.20-09.50 – Ceremonia de depunere a florilor la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt;

10.10-10.45 – Festivitățile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova (Piața Marii Adunări Naționale);

12.10-12.40 – Declarații de presă comune făcute de președinții Maia Sandu, Klaus Iohannis, Andrzej Duda și Volodymyr Zelenskyy, la Președinția Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X