Denunț la Procuratura Generală la subiectul Hotelului Național. A fost solicitată și aplicarea sechestrului (DOC)

Autor: , in Actualitate / Social / 26 august, 2021, 18:48

Ștefan Gligor și Sergiu Tofilat, fruntași ai Partidului Schimbării, au depus un denunț la Procuratura Generală cu privire la, spun ei, un șir de infracțiuni de corupție, care au drept scop delapidarea terenurilor din proprietatea statului, demolarea ilegală a Hotelului Național, proiectarea şi autorizarea ilegală a unui complex imobiliar multifuncţional de 128.000 mp – cu implicarea funcționarilor din Primăria mun. Chișinău (primarul general al mun. Chișinău – Ion Ceban, şefa Direcţiei Arhitectură – Svetlana Dogotaru și alții) şi a Consiliului municipal Chişinău în componenţa precedentă.

„Mai mult, există bănuială rezonabilă că activitățile infracționale invocate în denunț au drept scop legalizarea mijloace băneşti de provenienţă dubioasă prin construcţia complexului imobiliar în interesul proprietarilor ascunşi în spatele companiilor offshore în proprietatea cărora se află S.A. „Moldova Tur” şi respectiv Hotelul Naţional”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Potrivit partidului, reieșind din informațiile expuse în denunţ cu privire la implicarea și/sau inacțiunile funcționarilor publici la diferite etape de implementare a schemei infracționale, Procuratura Generală a fost solicitată să iniţieze urmărirea penală în vederea atragerii la răspundere penală a autorilor, executorilor și beneficiarilor schemei infracționale.

„De asemenea am solicitat aplicarea sechestrului asupra hotelului pentru a preveni demolarea acestuia şi cauzarea unui prejudiciu deosebit de mare statului”, se mai arată în comunicat.

Sesizarea și documentele aferente acesteia pot fi văzute aici.

Primarul Ion Ceban nu a comentat deocamdată acuzațiile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X