(VIDEO) Explozie puternică lângă aeroportul din Kabul: Există morți și răniți

Autor: , in Externe / 26 august, 2021, 17:58

Un fotoreporter al agenţiei France Presse a informat joi că cel puţin cinci morţi şi zece răniţi au fost aduşi la un spital din Kabul după exploziile produse în aceeaşi zi în apropierea aeroportului din capitala afgană, unde au loc operaţiuni de evacuare.

La rândul său, organizaţia neguvernamentală Emergency a scris pe Twitter că cel puţin şase oameni au murit şi alţi 30 au fost răniţi într-un atac comis în apropierea aeroportului din Kabul.

Pentagonul a anunţat că în apropierea aeroportului din Kabul au avut loc cel puţin două explozii, care fac parte dintr-un „atentat complex” în care s-au înregistrat victime civile şi militare americane, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a menţionat pe Twitter că o explozie a avut loc în apropierea Porţii Abbey a aeroportului, iar cealaltă lângă hotelul Baron.

Doi oficiali americani au spus că cel puţin una dintre deflagraţii pare să fi fost cauzată de un atacator sinucigaş cu bombă.

Anterior, un reprezentant al talibanilor a declarat că deflagraţia s-a soldat cu cel puţin 13 morţi şi a fost cauzată de un atacator sinucigaş cu bombă. El a adăugat că numeroşi talibani au fost răniţi.

Corespondentul The Times a relatat că nu există victime britanice după atacul sinucigaş comis în apropierea hotelului Baron din Kabul, nu departe de aeroport.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X