Fondatorul Muzeului Serviciului Vamal a primit al doilea certificat Guinness, ce atestă noul record mondial pentru cea mai mare colecție de potcoave din lume

Autor: , in Actualitate / Social / 27 august, 2021, 16:24

Astăzi, 27 august, de ziua marcării a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova, angajatul Serviciului Vamal, colecționarul Petru Costin, a primit oficial certificatul ce atestă noul record mondial pentru cea mai mare colecție de potcoave din lume – 13.855 de unități.

Astfel, Petru Costin a reușit să bată propriul record înregistrat în anul 2011, care număra 3.200 de potcoave. În numai zece ani, renumita colecție s-a mărit de 4 ori.

Certificatul Guinness World Records i-a fost înmânat colecționarului în cadrul ceremoniei de aniversare a Zilei Independenței Republicii Moldova, organizate în raionul Ialoveni, cu participarea reprezentanților Parlamentului R. Moldova, Consiliului raional și primăriei Ialoveni, precum și oaspeților din România și Lituania.

Ulterior, un exemplar al acestuia va fi expus în cadrul Galeriei colecțiilor Petru Costin a Consiliului raional Ialoveni, iar cel de-al doilea, în cadrul Muzeului Serviciului Vamal.

Amintim că Muzeul Serviciului Vamal a fost fondat în data de 28 noiembrie 2007 și face parte din comunitatea mondială a muzeelor vamale. Fondatorul Muzeului, Petru Costin, omul care a reușit să înscrie de două ori R. Moldova în Cartea Recordurilor Guinness, este și autorul celei mai mari hărți a țării noastre, cu o suprafață de 64 m2, constituită din 190 mii de monede. O altă colecție ce-i aparține este cea de chipiuri, berete și uniforme ale diferitor instituții vamale și de forță din întreaga lume, formată din peste 1.200 de exemplare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X