(VIDEO) Șefa adjunctă a misiunii diplomatice a SUA la Chișinău, mesaj în limba română, de Ziua Independenței Republicii Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / 27 august, 2021, 13:07

Șefa adjunctă a misiunii diplomatice a SUA la Chișinău, Laura Hruby, a venit cu un mesaj de felicitare în limba română, cu ocazia celei de-a 30-a aniversare de la declararea Independenţei Republicii Moldova.

„Vreau să vă felicit pe toți cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova. Anul acesta, sărbătorim 30 de ani de parteneriat între Statele Unite și Republica Moldova. În anul 1991, Statele Unite au recunoscut cu mândrie independența Republicii Moldova, iar în anul următor am inaugurat Ambasada noastră, aici. De atunci, am construit un parteneriat de succes, bazat pe valorile noastre împărtășite și pe angajamentul comun pentru un viitor mai bun”, a declarat Laura Hruby.

Șefa adjunctă a misiunii diplomatice a SUA la Chișinău a menționat că pandemia COVID-19 a pus la grea încercare ambele națiuni.

„Cred că prin cooperare, Republica Moldova și Statele Unite vor ieși mai puternice din această pandemie. Statele Unite au oferit țării voastre vaccinuri suficiente pentru a imuniza jumătate de milion de cetățeni, iar aceasta este doar o parte din ceea ce facem împreună. Noi cooperăm cu cetățenii și cu Guvernul Republicii Moldova în ceea ce privește transparența și pentru a îmbunătăți standardele de viață pentru toți, în lupta contra corupției și în reformarea justiției”, a adăugat șefa adjunctă a misiunii diplomatice a SUA la Chișinău.

Laura Hruby a subliniat că Ambasada SUA la Chișinău mai colaborează și cu Poliția, cu forțele armate ale Republicii Moldova, pentru a îmbunătăți securitatea țării, conform principiilor sale de neutralitate și suveranitate.

„Așa cum au făcut-o semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova acum 30 de ani, poporul Moldovei și-a exprimat speranța pentru un viitor mai luminos, când au ieșit anul trecut și anul acesta la alegeri să aleagă un președinte și un nou Parlament. Statele Unite vor continua să fie un partener de încredere în susținerea efortului Guvernului și cetățenilor Republicii Moldova în realizarea acestor speranțe. În numele Ambasadei Statelor Unite ale Americii, vă felicit pe toți cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova. La mulți ani”, a conchis Laura Hruby.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X