Anunțul Ministerului Educației, după ședința la care s-a discutat despre testarea obligatorie din cont propriu a angajaților din învățământ
O ședință la care s-a discutat despre testarea COVID-19 obligatorie, din cont propriu a angajaților din învățământ, a avut loc luni, 30 august, cu participarea ministrului Educației și Cercetării, Anatolie Topală, reprezentanții Federației Sindicale a Educației și Științe, șefa catedrei de epidemiologiei a USMF Angela Paraschiv și Liliana Nicolaescu-Onofrei – președinta Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass media.
Reprezentanții Ministerului Educației au subliniat că „importanța obținerii imunității colective prin vaccinare devine tot mai pregnantă, în situația în care, în conformitate cu cele expuse de specialiștii-epidemiologi, gradul de risc al răspândirii virusului de tip Delta este mult mai mare decât în cazul tulpinilor anterioare”.
„Din această cauză, este nevoie de a atinge, până la 1 octombrie curent, o rată de vaccinare de cel puțin 95% în rândul angajaților din instituțiile educaționale”, menționează Ministerul Educației, însă, fără a anunța ce se va întâmpla cu cadrele didactice care vor refuza să se vaccineze, iar în consecință, indicatorul de imunizare nu va fi atins.
Participanții la discuție au convenit ca, în perioada imediat următoare, să-și conjuge eforturile pentru a asigura o mai bună informare a comunităților educaționale privind importanța vaccinării pentru securizarea mediului școlar. Sunt importante exemplele de bune practici, manifestate de majoritatea colectivelor pedagogice.
Ministerul Educației și Cercetării anunță că monitorizează situația privind rata de vaccinare în instituțiile de învățământ: „La această etapă, conform datelor preliminare, peste 450 de instituții de învățământ general au raportat o rată de vaccinare de 100% a cadrelor didactice”.
Comentarii