Sturza: Stoianoglo mizează pe avocații lui Platon, care-i dau sfaturi. Este dependent de fugarul de la Londra

Autor: , in Actualitate / Politic / 31 august, 2021, 09:05

Procurorul general Alexandr Stoianoglo ar fi într-o strânsă legătură cu controversatul afacerist Veaceslav Platon, în prezent fugar la Londra, consideră omul de afaceri Ion Sturza, anterior un apropiat al lui Stoianoglo. 

Prezent luni în cadrul unei emisiuni de la TV8, Sturza a declarat că a avut recent o discuție cu Stoianoglo, în cadrul căreia i-a recomandat procurorului general să demisioneze, întrucât nu s-a ridicat la nivelul funcției pe care o ocupă. Acesta însă ar fi refuzat sfatul.

„El însă e cu ambițiile sale și orgoliile rănite. a venit cu niște argumente aiurite că totul se face pentru că este găgăuz”, a declarat Sturza, menționând că în actualele condiții acesta nu mai are cum să fie procuror general.

Totodată, în opinia lui Sturza, Stoianoglo este „dependent și captiv” de sfaturile lui Veaceslav Platon, în prezent fugar la Londra și anunțat în căutare.

„El mizează pe oponenții politici ai guvernării, pe socialiști. Mai mizează pe avocații lui Platon de la Londra care-i scriu scrisori și-i dau sfaturi”, a mai declarat fostul premier.

Tot luni, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Sturza l-a acuzat pe Stoianoglo că în anumite situații a ales să nu respecte legea și atribuțiile funcției pe care o ocupă.

„Asta cu respectarea legii deja plictisește lumea, pentru că el nu respectă legea, dacă ar fi respectat-o, intervenea și în cazurile de corupție politică și nu ne spunea nouă că în renumitul episod cu „kuliokul” sau cu banii din Bahamas nu există infracțiune. Eu i-am explicat cu o anumită ocazie care sunt elementele de infracțiune și el n-a avut ce să-mi parieze mie, măcar din simplul motiv că banii, originea banilor sunt de la niște persoane care au interese economice în Republica Moldova. Dar, mă rog, el nu a vrut deliberat să intervină, atunci când vorbim despre persoanele cu influență politică și cred că asta a fost o mare greșeală a dumnealui”, a punctat el.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X