Cavcaliuc, deranjat că a fost pus „într-o oală cu Platon”: Sunt ofițer de rang înalt, care nu o dată mi-am riscat viața pentru a salva alte persoane

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 septembrie, 2021, 18:06

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a reacționat la solicitarea Biroului național Interpol din Republica Moldova de anunțare în căutare internațională a sa. Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției s-a arătat deranjat că a fost pus „într-o oală cu Platon”, nume pentru care autoritățile de la Chișinău au solicitat anunțarea în căutare internațională.

„Eu sunt ofițer de rang înalt, care nu o dată mi-am riscat viața pentru a salva alte persoane”, a afirmat Cavcaliuc.

„Procuratura continuă circul la comanda politică a celor care au influență și cărora eu le sunt incomod. Am declarat că mă voi prezenta în fața organelor de drept atunci când procurorul pe dosarul „zelionka” va fi schimbat, pentru a nu putea fi influențat de oponenții mei politici”, a spus Cavcaliuc.

Acesta spune că avocații său vor face interpelările necesare către Interpol pentru „a scoate adevărul la iveală”.

„Numele meu nu figurează în baza de date Interpol, acest lucru poate fi verificat de către oricine, de aceea nu mai manipulați opinia publică dând titluri de așa-numite știri”, a mai spus Gheorghe Cavcaliuc, menționând că se află la Londra, într-o deplasare de serviciu: „Mă voi prezenta în fața unui procuror cinstit, nu a unui șantajat politic”.

Citește și: Autoritățile de la Chișinău au solicitat anunțarea în căutare internațională a lui Platon și Cavcaliuc

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *