Încrederea contează, ea se află în mâinile celui mai bun chirurg!

Autor: , in Social / 1 septembrie, 2021, 16:05

Chirurgia plastică a ajuns la un nivel impresionant în ultimele decenii, lucru pe care mulți îl pun pe seama dezvoltării rețelelor de socializare și influenței media asupra viziunilor umane despre frumusețe. Dar chirurgia plastică nu este doar despre frumusețe, ci și despre corecția malformațiilor/urmelor traumelor (înlăturarea cicatricilor, de exemplu), despre eliminarea unor defecte atât estetice, cât și funcționale (eliminarea asimetriilor corporale), despre evitarea unor consecințe patologice ale unor detalii fizice (cum ar fi astigmatismul dezvoltat de persoanele cu pleoapă căzută). Așadar, unde este limita dintre încrederea în sine și orgoliu și cât de tare poate fi influențată părerea despre sine de operațiile plastice?

Mulți oameni caută o intervenție chirurgicală estetică pentru a se simți mai bine cu ei înșiși și cu corpul lor. Funcționează acest lucru? Studiile sugerează că oamenii sunt, în general, mulțumiți de rezultatele intervențiilor chirurgicale estetice și raportează îmbunătățirea stimei de sine, încrederea socială și calitatea vieții. Evident, există și cazuri în care pacientul simte la scurt timp necesitatea unor alte modificări, dar mai frecvent totuși ajung în cabinetul unui chirurg plastician oamenii care ani întregi au complexat legat de o anumită problemă și chiar au analizat foarte bine plusurile și minusurile unei operații concrete. De exemplu, otoplastia sau corectarea urechilor clăpăuge – este o operație frecvent solicitată. Cu toate acestea, mai des se adresează la doctor nu copiii, ci oamenii maturi, care au trecut prin adolescență, au răbdat mult timp influența acestui mic detaliu asupra vieții lor și au decis – problema are o soluție și ea merită aplicată.

Altă situație la care puțini oameni se gândesc – reconstrucția mamară după cancerul la sân. Poate fi considerată greșită dorința unei femei trecute prin calvar de a se întoarce la un aspect „normal”, acceptat de societate, care nu va trezi întrebări incomode din partea unor oameni care nici nu-și dau seama că rănesc prin curiozitatea lor? Poate fi judecată o femeie care pur și simplu vrea să întoarcă ceea ce i-a fost răpit de o boală cruntă? Mulți cred că implanturile sau operațiile pe sân sunt doar mofturi, dar adesea ele sunt o simplă necesitate și nu au nicio legătură cu orgoliul, deși într-adevăr întorc încrederea în sine și speranța în ziua de mâine.

Atunci când cineva caută să-și îmbunătățească aspectul sau să corecteze orice probleme fizice, va căuta adesea o intervenție chirurgicală plastică și acest pas nu este unul blamabil. Chirurgia plastică oferă oamenilor ocazia nu doar să arate mai bine, dar și să-și îmbunătățească starea de spirit. În majoritatea cazurilor, operația plastică atent planificată și discutată în prealabil cu chirurgul până la cele mai mici detalii poate îmbunătăți drastic stima de sine a multor oameni. După efectuarea unei intervenții chirurgicale plastice, indivizii vor avea adesea rezultate pozitive, cum ar fi îmbunătățirea modului în care își privesc propriul aspect fizic și restabilirea aspectului. Cei care beneficiază de chirurgie plastică vor avea, de asemenea, posibilitatea de a elimina defectele fizice și vor fi mai motivați să fie activi social. Rezultatul chirurgiei plastice poate îmbunătăți starea de spirit a unei persoane, permițându-i să se încadreze în hainele preferate, să se admire în oglindă și, de asemenea, să-și îmbunătățească performanța la locul de muncă. Prin urmare, operația plastică are o serie de efecte pozitive, în majoritatea cazurilor. Ceea ce contează cu adevărat este comunicarea cu specialistul. Ești gata de o consultație? Apelează cu încredere +37379432776 sau +373 (22) 202373.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *