Autoritățile de la Chișinău au solicitat anunțarea în căutare internațională a lui Platon și Cavcaliuc

Autor: , in Actualitate / Social / 1 septembrie, 2021, 12:05

Autoritățile de la Chișinău au solicitat anunțarea în căutare internațională prin intermediul INTERPOL a lui Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc. Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de șeful Biroului Național Central al Interpol din Republica Moldova, Viorel Țențiu.

Am înaintat solicitările din partea autorităților din R.Moldova de a-i anunța în căutare internațională pe Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc. În cazul lui Veaceslav Platon, solicitarea este pentru arest și extrădare, iar în cazul lui Gheorghe Cavcaliuc este solicitată localizarea acestuia”, a declarat Viorel Țențiu pentru COTIDIANUL.

Șeful Biroului Național Central al Interpol din Republica Moldova a precizat că solicitările au fost expediate săptămâna trecută.

Potrivit materialelor, pe 9 iulie curent, Cavcaliuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunțarea acestuia în căutare.

El este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Acțiunile au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Amintim că Veaceslav Platon a părăsit acum o lună teritoriul Republicii Moldova. Acesta s-ar ascunde de autoritățile moldovenești în Marea Britanie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *